2014. december 6., szombat

"Pici con ragu"

...avagy a Toszkán Strozzapreti. :)
Már amikor megláttam a tésztát a bolt polcán,
tudtam, hogy mi lesz a sorsa;
még az Olasz nevét is tudtam, az Angol fenegyerek
-pár éve megjelent könyve- jóvoltából
-a tésztás zacsi leírása viszont
(szerintem) úgy volt hülyeség, ahogy,
teljesen más volt ráírva!
Sebaj, többek között tésztanév-keresésre is jó a
Nagy Szent Világháló! :)))
Hozzávalók:
-25 dkg (most) tojás nélküli pici tésztához-vagy más néven  Strozzapreti, megint másképp, a  papfojtogató, vagy magyarul a csavart, rövid makaróni :)))
-20-25 dkg szalonna-mivel most hús nélkül készítettem-, vagy olívaolaj
-1 nagy fej vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma 
-2 kisebb cukkini
-2-3 db babérlevél
-2 friss ág rozmaring, vagy 1 tk szárított
-2 doboz jó minőségű, hámozott paradicsom konzerv
-só
-darált bors
-cukor
-őrölt Cayenne bors
-reszelt parmezán-de ez opcionális
A kész tésztával ugye nincs sok munka; nagy lábasban
vizet forralok, majd azt sózom és a tésztát puhára főzöm.
Közben, egy akkora lábasban/edényben, amiben majd
minden kényelmesen el fog férni, a szalonnát kis kockára
vágom, a zsírját elkezdem kiolvasztani és szinte azonnal
rá is dobom a szintén apróra vágott vöröshagymát.
Mire a zsír kiolvad, a hagyma is megpuhul, ekkor
megy rá a kockára vágott cukkini, a szeletelt fokhagyma,
a fűszerek/fűszernövények és a paradicsom konzerv
-puhára főzöm az egészet.
A közben megfőtt tésztát -csak szűrőlapáttal kiszedve
a vízből- rálapátolom a szószra és pár perc alatt
összefőzöm az egészet.
Tálalásnál -aki szeretné- meg lehet szórni
frissen reszelt parmezánnal!
mmmmm... :)


3 megjegyzés:

  1. mmmmm... :) Hát, tudod, én nem nagyon szeretem a tésztás ételeket, de most nagyon levettél a lábamról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tulajdonképpen a 2/3-ad kedvenc eledele a tészta, nekem viszont minden rajta,
      ami 'zöldségből van' ! :) :) :)

      Törlés