2014. december 19., péntek

Zöldfűszeres fűszersó

...némi reszelt citromhéjjal.
Hozzávalók:
-15 dkg nagy szemű tengeri sóhoz
  (sima só esetében a fele elég!)
-2 ek reszelt citromhéj (igen, a szárított bolti! :)
-4 tk szárított rozmaring (leginkább a vágott)
-3 tk szárított kakukkfű
-3 tk szárított oregánó (vagy más néven szurokfű :)
-1 kk kristálycukor
-1 kk csemege paprika
-1 kk szárított, darabolt Jalapeno paprika
  (természetesen bármilyen, jó fajta csípős paprikával készíthető! :)
És mihez is?
Például egészben, SÓBAN SÜLT CSIRKÉHEZ 
-sima só helyett fektessük erre a kicsikét;
vagy ugyanígy, fektessünk rá halat, pl. pisztrángot!
De szórhatjuk egészben hagyott karajra, vagy éppen
egy-két szép, vastag szelet tarjára is!
Aztán, ha a TEPSIBEN SÜLT KRUMPLIT dobnánk
fel egy kicsit, arra is kiváló tud lenni;
vagy éppen a héjában sült krumpli mellé, a
Látjátok, így lehet olvasás közben ötletelni,
rögtön utána ajándékot készíteni és örülni,
hogy pár nap múlva más is örülhet neki! :)))

(A recept forrása a Stahl magazin 2014 decemberi különszámában található.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése