2016. március 15., kedd

Rántott tojás


Ez a recept is egy, a Nagy Szent Világhálóról való kopír
-ki kellett próbálnom, legfőképpen azért, mert
a tojásos ételekért (kivételes módon) mind a 3/3-ad rajong. :)
Hozzávalók:
-6 db főtt tojáshoz
- 2 ek majonéz
-1 ek mustár
-1-1 tk zöldfűszer (most metélőhagyma és kakukkfű)
-1 tk csili szósz
-só
-darált bors

a panírhoz:
-liszt
-tojás (sóval és borssal felverve)
-zsemlemorzsa
Kicsi a mennyiség, úgyhogy semmiből nem kell sok!

A megfőtt tojásokat a burkolatuktól megfosztom
-azokat panírozni fogom-, a sárgáját tálkába szedegetem,
ezekhez villával hozzátöröm
a fűszereket és felhasználásig hűtőbe teszem.
(Könnyebb bánni vele utána.)
A fehér burkolatokat panírozom
...és egy magasabb falú nyeles edényben, négyesével
aranybarnára sütöm őket.
Papírtörlőre szedem mindet-jobb, ha nem tocsog az olajtól.
A krémet bőven elég tálalás előtt az alapokra nyomni,
(habzsákból a legegyszerűbb)
amiket a végén még egy kis füstölt paprikával is
megszórtam (természetesen csemege paprika is kerülhet rá.)
 Nagyon finom, enyhén pikáns ízvilág
-érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése