Szinte minden húsvétos újságban közöltek
ilyesfajta szépségeket, én meg mivel
rátaláltam a cukipofa tojások lelőhelyére,
készült nálam is-ötletnek nem rossz. ;)
Hozzávalók (12 db-os normál formához):ilyesfajta szépségeket, én meg mivel
rátaláltam a cukipofa tojások lelőhelyére,
készült nálam is-ötletnek nem rossz. ;)
-22 dkg sütemény liszt
-22 dkg Rama
-16 dkg kristálycukor
-4 egész tojás
-1 csomag sütőpor
-2 tk VANÍLIA KIVONAT
a krémhez:
-15 dkg vaj
-15-20 dkg porcukor
-80 gramm sűrített tej (tubusos)
-2 ek friss citromlé
a díszítéshez:
-színes tojások
A lisztet a cukorral és a sütőporral-,
külön tálban a tojásokat a rámával és a vanília
kivonattal-, majd gyors mozdulatokkal
a két tál tartalmát összekeverem.
A tésztát kapszlival kibélelt formákba adagolom
(csak 2/3-ad részig legyen a papírban) és
előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső
sütéssel, 20 perc alatt megsütöm.
(Így nem fog kiszáradni a tészta.)
Amíg hűl a süti, elkészül a krém,
amit habzsákba töltök, a muffinokat pedig
díszítem ezzel, majd a tojásokkal.
Természetesen frissen a legfinomabb (akkor a
legjobb a tészta állaga), de lezárt edényben,
egy-két napig eltartható.
külön tálban a tojásokat a rámával és a vanília
kivonattal-, majd gyors mozdulatokkal
a két tál tartalmát összekeverem.
A tésztát kapszlival kibélelt formákba adagolom
(csak 2/3-ad részig legyen a papírban) és
előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső
sütéssel, 20 perc alatt megsütöm.
(Így nem fog kiszáradni a tészta.)
Amíg hűl a süti, elkészül a krém,
amit habzsákba töltök, a muffinokat pedig
díszítem ezzel, majd a tojásokkal.
Természetesen frissen a legfinomabb (akkor a
legjobb a tészta állaga), de lezárt edényben,
egy-két napig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése