Oldalak

2016. március 20., vasárnap

Non plus ultra

...a felülmúlhatatlan,
az utolérhetetlen,
a hovatovább
netovábbja. :)))
Több, mint 2 éve hevert a piszkozatok között
a receptje-ekkor ugyanis már egy ideje
megfogalmazódott kis buksimban, hogy ilyen
süteményt egyszer sütnöm kell és ami késik
alapon -egy kis fáziskéséssel- el is készültek.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB2noYhJ3MqmbwpUJ6gVqZuoXqNoVV5tjeo0arMJX2_FiH5FY7A5tMY8Uwqdk0vtepkxsMNrn_EGGdAdSPnDIIsej_-cbDSoYesQy3u2K6QQ03cNz_xKOyfg8Bz9RpMFibXhNQ_HlBnb24/s1600/csontnelkul.blogspot.com.nonplusultra1.jpg
Hozzávalók:
-20 dkg (sütemény) liszthez
-20 dkg vaj (igazi, nem margarin...ezzel ugyanis sokkal jobb :)
-5 dkg porcukor
-2 tojás sárgája
-csipet só

a habhoz:
-20 dkg porcukor
-2 tojás fehérje
-1 kk ecet

a töltéshez:
-baracklekvár (pár evőkanálnyi)...a korongok egyik felére
-LEMON CURD...a másik feléhez (még volt egy kevés az üvegben, a többedik elkészült adagból :) 

A hozzávalókból -robotgéppel- omlós tészta készül,
ezt fóliába csomagolva, legalább fél órára hűtőbe teszem.
Közben elkészülhet a hab
-miután nem szeretem a véletlenre bízni a történéseket,
(plusz erre még időt is hajlandó voltam szánni :)
a habot vízgőz fölött verem fel, kb. 5 perc alatt;
amikor már csak alig cseppen a habverőről
akkor kávéskanál segítségével azonnal lehet is adagolni.
Tehát, a tésztát bőven lisztezett gyúrótáblán
3-4 mm vékonyra nyújtom (nem kell vastagabbra, mert
emelkedni fog sülés közben is), 3cm-es kiszúróval
szaggatom
(kisebb szaggatóval még aranyosabbak lesznek),
sütőlapra pakolom, kávéskanállal adagolva mindegyikre
habot pakolok és előmelegített sütőben, légkeveréssel,
160 fokon, 10 perc alatt készre sütöm.
Itt is hagyom őket kihűlni, majd egy-egy korongot
kevés lekvárral összeragasztok.
112 db korongocska, azaz 56 db nem tökéletes, de
nagyon finom falatka lett ebből a mennyiségből.
Csak tudnám, az miért van,
hogy minél több idő
elkészíteni valamit, az annál
gyorsabban képes
eltűnni a tálról?! :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése