Igen, minden ünnepkor megfogadom, hogy
napokig nem fogok a konyha közelébe menni
...aztán most is mi lett a fogadalomból!?
Ez! :)
Még tegnap délután elkészült, de mostanában
időm semmi,
úgyhogy most kerül a nyilvánosság elé. ;)
Még tegnap délután elkészült, de mostanában
időm semmi,
úgyhogy most kerül a nyilvánosság elé. ;)
Hozzávalók:
- kb. 40-50 dkg, a húsvéti felsál sonkából
-a főtt sonka leve (amit, ugye eltettünk, jobb napokra?!)
-1 nagy fej vöröshagyma
-kevés mangalica zsír
-6 nagyobb gerezd fokhagyma
-3 doboz vörös vesebab konzerv (írtam, hogy nincs időm...áztatásra sem :)
-6 szál sárgarépa (a Gyermek szerint végre, normális színű :)))
-2 szál petrezselyem gyökér
-1 fej karalábé
-életízesítő
-darált bors
-só
-1 ek füstölt csemege paprika
-2-3 babérlevél
-még egy kis zsiradék és
-2-3 ek liszt (attól függ, mennyi a levesünk)
- kb. 40-50 dkg, a húsvéti felsál sonkából
-a főtt sonka leve (amit, ugye eltettünk, jobb napokra?!)
-1 nagy fej vöröshagyma
-kevés mangalica zsír
-6 nagyobb gerezd fokhagyma
-3 doboz vörös vesebab konzerv (írtam, hogy nincs időm...áztatásra sem :)
-6 szál sárgarépa (a Gyermek szerint végre, normális színű :)))
-2 szál petrezselyem gyökér
-1 fej karalábé
-életízesítő
-darált bors
-só
-1 ek füstölt csemege paprika
-2-3 babérlevél
-még egy kis zsiradék és
-2-3 ek liszt (attól függ, mennyi a levesünk)
Az apróra összevágott vöröshagymát kevés
zsiradékon üvegesre párolom, félidőben rádobom
a szeletelt fokhagymát, fűszerezem, felöntöm
sonkalével és 1-2 percig összefőzöm.
A füstölt csülköt harapható méretűre vágom,
hozzáöntöm a hagymás alaphoz -főzni kezdem-,
majd sorban belekerülnek a zöldségek is
(minden viszonylag kicsire vágva), amiket
roppanós állagig főzök csak.
Lisztet ugyan nagyon keveset használok, de
ennél a receptnél
-főleg az autentikusság megőrzése végett :) -
zsiradékban pirítom azt világosbarnára,
(ellenkező esetben ételsűrítő kerülne bele)
majd a leveshez öntöm, annyi sonkalével
öntöm fel, amennyi levest szeretnék,
ilyenkor fűszerezem még, ha szükséges
és a rántással főzöm még kb. 10 percet
-el kell főzni belőle a liszt-ízt.
Tésztát, kolbászt és tejfölt ebbe a levesbe én
nem főzök.
Tálaláskor viszont lehet bele cseppenteni egy
kevés jó minőségű, semlegesebb ízű ecetet.
Ui.: most leelőztem a Szakácsunkat! :)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése