Oldalak

2013. április 5., péntek

Fűszeres sajtkockák

Mikor is elértem a könyvben az 56. oldalig 
-erősen korgó gyomorral és a nyári ízek utáni vágyakozással-, 
már nem volt kétséges, hogy beleszerettem a könyvbe, 
a receptekbe, az írásokba!
Ugyanis vagy készítettem már én is egy párat a felsorolt ételekből, 
vagy -eldöntöttem- a 2/3-át feltétlenül el fogom készíteni!
Ez is az utóbbiak közé tartozik, tehát felvettem az elkészítendők sorába; 
március 25-én összeraktam, itt a végeredmény!
(A hozzávalók sora leginkább a pillanatnyi fűszerkészletem 
miatt tér el az eredetitől! :)
Hozzávalók:
-20 dkg "dán, sólében érlelt, félzsíros, lágy sajt" :D :D :D
-olíva olaj-nem kell hozzá az extra szűz
-3 gerezd fokhagyma tisztítva, félbe vágva
-4 db borókabogyó
-10-12 db csili (kb. ennyi volt az olívaolajos üvegem alján)
-1 közepes babérlevél
-1 kk színes bors-rózsaborsom sajnos nincs, de azért nem dőlök kardnak, megoldottam :)
-2 szem szegfűbors
-1 kk koriander
-1 kk szárított kakukkfű
-1 kk szárított, vágott rozmaring
Ezeket mozsárba teszem és jó félig megőrlöm.
Az üvegbe teszem a fokhagymát, a babérlevelet megtörve,
erre a kockára vágott sajtot (amit 40 kis darabra vágtam, 
csak hogy sokáig tartson majd ki)-attól tovább tart ugyanannyi mennyiség 
kis darabokban, mintha nagyobb kockákra vágtam volna ??? :D
Rászórom a mozsárban megőrölt fűszerkeveréket, 
belekerül a borókabogyó is (kicsit megnyomva) 
és felöntöm a csilidarabos olívaolajjal.
Az Ihletőm szerint 1-2 hét pihenő a hűvösön 
(NEM hűtőben), aztán pedig a rájárás :)
Csak miután lenyaltam a kanálkát, amivel óvatosan átkevertem az egészet, 
nem tudom, hogy fogom 2 hétig kibírni ?!
A legtalálóbb kifejezés rá a fenomenális!!!

Na, pont eddig bírtam :) :) :)
És vigyázat, függőséget okoz! :D

3 megjegyzés:

  1. Egyébként is imádom, így fűszerezve pedig isteni lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ízlett! Én is kaptam belőle ajándékba egy kisebb üveggel, mit mondjak, hamar elfogyott! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És már készülőben van a következő adag is!
      Biztos, ami biztos. :)

      Törlés