Oldalak

2013. október 8., kedd

A camembert esete a körtével

Kifejezetten kedveljük a (jó féle) sajtokat
-a camembert féléket még inkább-, 
aminek még a körte is kiváló kísérője lehet.
 
Nem ezt terveztem kivitelezni ugyanis, de hát
ember tervez...
Fügét szerettem volna a sajt mellé, de kicsiny
városunk egyik nagy üzlete sem tart folyamatosan
efféle kuriózum gyümölcsöt.
Mert még ha szarvasgombát kerestem volna
például, vagy Beluga kaviárt!?
Nem baj, ami késik...
Hozzávalók 1 főre:
-1 (fadobozos) camembert sajthoz (ami jelen esetben diós)
-2-3 db szép, érett vilmoskörte
-balzsamecet sűrítmény
-darált színes bors-természetesen opcionális
-méz-semlegesebb ízű
-fél kk Tűzköpő-még inkább opcionális :)))
-dió-felekben, negyedekben ha lehet, így szebben is fog mutatni a tálon 

A sajtot tálra helyezem, a körtékkel (kockára, vagy
cikkekre vágva),
ízlés szerinti mennyiségű dióval megpakolom, 
pici Tűzköpővel elkevert mézet csorgatok rá,
színes borsot darálok a körtére és kevés Glasszéval
megbolondítom.
A végeredményről:
a Királylány-mivel nagy ínyenc-
(és elég nagy kritikus :)
teljes átéléssel falatozott,
majd közölte, hogy a mézet cseréljem le
(ugyanis bodzás akácmézzel készítettem)
-osztom a véleményét!
Most már (ideig-óráig) azt is megbocsátom, 
hogy nem kaptam sehol friss fügét.

2 megjegyzés:

  1. Pont az jutott eszembe a bejegyzés olvasása közben, hogy azért a körtével is nagyon finom lehetett ám! :) És milyen a csiliszósz szerzeményed? Biztosan nagyon fincsi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a körtét is szeretjük ám! :)
      És hogy milyen a chili?
      Halálos! :D :D :D

      Törlés