2014. május 12., hétfő

Eper

Az eper előnyös egészségügyi hatásai régóta ismertek:
a piros gyümölcs tele van vitaminokkal
és antioxidánsokkal, rosttartalma pedig hozzájárul
az egészséges emésztéshez.
Növeli a vér antioxidáns-kapacitását és javítja
a sejtek oxidatív stresszre adott válaszreakcióit
-derítették ki spanyol és olasz kutatók!

Tudtad, hogy a piros, ízletes és lédús földieper
milyen jótékony hatással van a szervezetedre? 
Meleg napokon remek szomjoltó, fogyasztása
a jóllakottság érzését kelti, ezáltal kiváló partner
a fogyókúrában, vértisztító hatása pedig segít a
salakanyagok és a felesleges zsír távozásában.
Nem csak belsőleg, de a bőrbe bedörzsölve is
kiváló bőrápoló!
Lássuk, mi mindenért jó még, ha epret fogyasztunk!?
Megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után
hűsíti a bőrt, valamint véd az ultraibolya sugárzástól,
ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle!
Csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg,
mert ha vizesen tesszük a hűtőbe, hamar erjedésnek indul.
Természetesen csak akkor lesz társunk
a fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk!
A friss, zamatos földieperből például kitűnő
koktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagában
elég sűrű, erős illatú és ízű, célszerű almalével,
tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani.
Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban,
káliumban és kalciumban, valamint természetes
fájdalomcsillapítót is tartalmaz.

Az eper jótékony hatásai:
szépít, méregtelenít, fiatalít és fogyaszt,
kiváló az emésztési panaszok kezelésére,
vesebántalmak esetén, a fájdalmak
enyhítésére és a láz csillapítására,
tüdőgyulladás, reuma és pajzsmirigy
rendellenességek esetén, a pattanásos
bőr kezelésére, csökkenti a szívbetegségek,
a kötőszöveti gyulladások, az
agyér-elmeszesedés kialakulásának
kockázatát is! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése