2014. május 4., vasárnap

Stájer sült alma

...mert megérdemeltük! :)
A munkásbrigád tegnap hajnalban közölte,
hogy hétfőre halasztaná a nagy visszatérést
(azt gondoltuk, hogy addig túl leszünk a nagyján :),
a Királylány a hosszú hétvége alatt torokgyuszival
az ágyban, a kinti idő meg, hogy is mondjam...?!
Inkább bekapcsoltam este a sütőt (is)! :)))
Hozzávalók (4 főre):
-4 db alma
-1 mandarin (8 gerezdecske :)
-2 ek narancslekvár
-1 ek narancslikőr
-30 g vágott mogyoró (mandula, kesudió...bármi mehet bele)
-15 g egész mák
-0,5 dl víz-sütésnél az almák alá
-15 g vágott mogyoró (mandula, kesudió...)-a tetejét megszórni
Az almákat alaposan megmostam,
kettévágtam, kivájtam a magházat,
egy kicsi talpat is vágtam
az aljára és sütőpapírral bélelt
sütőedénybe tettem.
A mandarint megfosztottam a
burkolatától (a fehértől is), gerezdekre
szedtem, amiket ketté is vágtam.
Ezt kevertem össze a többi hozzávalóval,
az almákba kanalaztam és a tetejét megszórtam
még egy kis mogyoróval.
A vizet aláöntöttem, amivel félidőben
meg is lehet/kell locsolni.
Előmelegített sütő, légkeverés, 180 fok, 25 perc.
És még a meleg is jólesett, ami a
villanyszerkentyűből kifelé áramlott.
De még milyen jól! :)))


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik ezzel a töltelékkel, régen még otthon sokszor volt sült alma, az én gyerekeim nem szeretik sajnos. Itt is hideg van, kesztyűben kellett futnom már 2 napja és este be kell fűteni, nem normális ez, olyan szélsőséges az időjárás. Neked boldog anyáknapját kívánok:)

    VálaszTörlés