2014. május 3., szombat

Négy hagymás, paradicsomos szósz tésztákra


Lemaradt a medvehagymás "korszakból"
-most pótolva! :)))
Az alap recept nagyban hasonlít az
apró különbséggel
-nem szalonnával készült! :)
És hogy miért négy hagymás lett a neve?
Ezért:   :)))
Hozzávalók (2 főre):
-pici olívaolaj
-1 fej vörös-, vagy fehérhagyma
-2 nagyobb gerezd fokhagyma
-1 csokor (10 dkg) medvehagyma
-1 maréknyi metélőhagyma
-1 tk szárított petrezselyemzöld
-1 konzerv, hámozott paradicsom
 (amíg nincs ehető, ez a legjobb alternatíva)
-tengeri só
-darált bors
-pici cukor (paradicsom-függő)
-Cayenne bors (kihagyhatatlan)
-25 dkg Olasz, durum tészta
A tésztát főni teszem, annyira
sós vízben, mint a Földközi tenger vize. :)))
Közben az olajon megdinsztelem a kicsire
összevágott vöröshagymát, a szeletelt
fokhagymát és metélőhagymát,
majd a csíkokra vágott
medvehagymát és a petrezselyemzöldet
(kis lángon, fedő alatt, meg ne égjen!).
Felöntöm a paradicsommal, amit fakanállal
kicsit összenyomok, fűszerezem és
mire megfő a tészta, ez is elkészül.




1 megjegyzés:

  1. Fincsi! :) Nem vagyok nagy tésztarajongó, de ezt a mártást szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés