Oldalak

2015. szeptember 13., vasárnap

Shakshuka

...avagy, tojások a purgatóriumból
Hozzávalók (1 főre):
-1 tk olívaolaj
-1 kis gerezd fokhagyma
-1 fej vöröshagyma
-negyed tk szárított chili pehely, vagy friss erős paprika
-1 doboz hámozott, darabolt, paradicsom konzerv
-cukor (a paradicsom savassága miatt kell bele)
-fél tk só
-darált bors
-2-3 db tojás
-egy marék reszelt sajt (Trappista, Mozzarella, stb.)
-egy pici szarvasgombás olaj, az egész tetejére (ez természetesen opcionális)
-1-2 szelet jó fajta kenyér
Az olívaolajat egy serpenyőbe öntöm
(olyanba, amiben majd ki is lehet tálalni),
ebbe dobom a kis kockára összevágott hagymát,
majd a szeletelt fokhagymát, a chili pelyhet és
közepes hőfokon, 1 percig összesütöm.
Ekkor ráöntöm  a paradicsomot, sózom, borsozom,
cukrozom és hagyom, hogy összefőjön kicsit
-közben kóstolok.
Megszórom sajttal, kicsit átkeverem, a közepébe ütöm
a tojásokat, és fedő alatt 5 percig főzöm/sütöm.
Nézzünk rá, de már nem kell kavargatni, hogy a tojás
lehetőleg egyben maradjon.
A tűzről levéve szórhatunk még rá sajtot
és ha valami nagyon finomat szeretnénk pluszban,
szarvasgombás olajat önthetünk a tetejére.
A legjobb hozzá a pirítós kenyér.
A hűvös/hideg idők királyságos eledele.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése