2015. szeptember 26., szombat

Mézes piskótalap

Hozzávalók:
-30 dkg kristálycukor
-2 egész tojás
-8 dkg vaj/Rama
-4 ek méz
-1,5 dl tej
-40 dkg sütemény liszt
-1 csomag sütőpor
A cukrot az egész tojásokkal fehéredésig kavarom
-szerintem ebben van az egyik lényege a jó piskótának-,
beleöntöm a meglangyosított vajat, a tejet, mézet
és ezekkel is jól kikavarom.
A lisztet a sütőporral együtt átszitálom (ennél a tésztánál mindig)
és kanalanként a masszához keverem.
A tésztája sűrűbb, mint a sima piskótáé, de kell is,
hogy az legyen, a majdani csokimázas forgatás miatt.
Előmelegített sütő, légkeverés, 160 fok, 25-30 perc (tűpróba).
Miután elkészült -felhasználás előtt-, egy napra akár félre
is lehet tenni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése