2015. április 26., vasárnap

Diós piskóta

...egyszerű vizes piskóta alappal.
Ez a fajta piskótasütési eljárás akkor is hasznos lehet,
ha itthon csak 4 db tojás maradt vasárnap délutánra. :)))
Dió mindig van a fagyóban, befőttek szintén,
a polcokon, úgyhogy adva volt a sütemény-kérdésre
a válasz! :)))
Hozzávalók:
-4 egész tojáshoz
-25 dkg kristálycukor (1 csésze)
-20 dkg süteményliszt (1 csésze)
-8 ek víz
-fél csomag sütőpor...
és mivel most gyümölcsös-diós tészta sült,
-1 csésze (2,5 dl) durvára darált dió és
-fél csésze magozott, kicsire darabolt szilvabefőtt (házi...az enyém :)
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverem,
hozzáadom kanalanként a vizet,
beleöntöm a sütőporral elkevert lisztet, majd a diót,
amikkel már csak óvatosan kavarom össze a habot.
Attól függően, hogy magas, vagy alacsony piskótát
szeretnénk, kb. 25x35 cm-es, vagy kisebb tepsibe öntöm
a masszát, beleszórom a szilvát
és alsó-felső sütéssel, 25 perc alatt készre sütöm. 
Miután a gázt kikapcsoltam, még egy pár percig hagyom
a sütőben a piskótát.
Tálaláskor porcukorral meg is lehet szórni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése