-6 tojás fehérjéhez
-40 dkg porcukor
-1 ek Tsupp-meggyes balzsamecet
a tejszínhabhoz:
-6 dl habtejszínhez
-2 ek kristálycukor
-2 csomag habfixáló (biztos, ami fix-a tojáslikőr miatt :)
-1 dl TOJÁSLIKŐR (egy kevéske most is készült :)
+a feltét: ami jelen esetben gránátalma
A sütőt előmelegítem 120 fokra.
A fehérjét a cukorral kemény habbá
verem fel és az ecet is belekerül.
A PAVLOVÁVAL ellentétben -amihez egy nagy
kört
formálok a habból és 1,5 órát marad a sütőben-,
ennél laposabbra terítem a habot a tepsiben
-könnyebb összetörni utána.
-könnyebb összetörni utána.
Légkeverés, kb. 1 óra.
Nem kell az ajtót nyitogatni, nem fog megbarnulni
és ami nagy előnye még, hogy előző napokban is
elkészíthetjük, ha kiszáradt, úgy is sokáig eláll! :)
és ami nagy előnye még, hogy előző napokban is
elkészíthetjük, ha kiszáradt, úgy is sokáig eláll! :)
Tehát, a habtejszínt a cukorral, majd a tojáslikőrrel
olyan keményre verem fel, hogy már ne cseppenjen le
a habverőről, ekkor kerül bele a fixáló;
olyan keményre verem fel, hogy már ne cseppenjen le
a habverőről, ekkor kerül bele a fixáló;
a habcsókot nagyobb
darabokra töröm, összekeverem
a tejszínnel, ezt (most) egy nagy tálba adagolom
a tejszínnel, ezt (most) egy nagy tálba adagolom
és a
tetejére kanalazom a gyümölcsöt.
A gránátalmáról:
kettévágom -óvatosan- és kiütögetem
belőle a magokat
-mosogató fölött és játszós ruhában, szigorúan! :)))
Valami egészen mennyei a végeredmény! :)))
kettévágom -óvatosan- és kiütögetem
belőle a magokat
-mosogató fölött és játszós ruhában, szigorúan! :)))
Valami egészen mennyei a végeredmény! :)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése