2015. április 13., hétfő

Savanyúkáposztás gnocchi

 Sváb -ihletésű- recept.
Hozzávalók:
-25 dkg szalonna, vagy kockázott bacon szalonna
-0,5 kg savanyú káposzta
-0,5 kg gnocchi ("eredetileg" hagymás tört krumplival tálalják, én ezzel)
-1 közepes fej vöröshagyma
-1 csomó újhagyma
-darált bors
Nagyobb lábasban vizet forralok, azt sózom,
majd ha fő, a gnocchit pár perc alatt
kifőzöm benne.
A szalonnával, ugye nincs sok munka, azt sülni teszem,
a kis kockára vágott vöröshagymával és újhagymával
együtt-sót nem teszek rá!
A káposztát nem mosom ki (aki akarja, megteheti),
de alaposan kinyomkodom, összevágom egy kicsit
és a ki-/összesült alapra teszem-összesütöm az egészet,
borsozom és tálalom.
3 főre elegendő a mennyiség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése