2017. december 31., vasárnap

Bólé

...most szigorúan alkoholmentes változatban
A bólé tipikusan szilveszteri ital, akár az alkoholos, akár a
mentes változatáról beszélünk. Igen látványos itókát
varázsolhatunk belőle, így mind a gyerekek, mind a felnőttek
körében biztos a siker, ha ez a terített asztalra kerül.
Nem utolsó sorban, nagyjából 10 perc alatt  össze lehet állítani,
utána már csak hűvösre kell tenni, fogyasztásig
...és bezsebelni az elismeréseket. :)
 
Hozzávalók: 
-1 üveg alkoholmentes pezsgő, vagy kölyök pezsgő (szamócás :)

-1 liter (jó minőségű) narancslé
-1 dl meggylé (ha piros bólét szeretnénk)
-3-4 db banán
-25 dkg málna
-1 db citrom (kezeletlen héjú)
-1 egész, nagy méretű ananász
-2 üveg őszibarack befőtt
A bólét szinte bármilyen gyümölcsből el lehet
készíteni, amit csak szeretünk, almát viszont
azért nem nagyon szoktam bele tenni, mert
az mindig a tetején úszkál és elég hamar meg is
barnul.
Ha lehetőségünk van rá, kezeletlen héjú citrusféléket vegyünk,
ha ilyenhez nem jutunk hozzá, alaposan súroljuk meg őket,
mielőtt felhasználjuk!
Tehát, a burkolatától megfosztott banánt, a citromot és
a barack befőttet szeletelem, az ananászt -alapos hámozás után-
kis kockákra vágom, a málnával nincs munka, azután kancsóba-,
vagy bólés tálba rakom
(attól függően, hogy hány személynek készül),
felöntöm a jól behűtött gyümölcslével és a kölyök
pezsgővel, vagy alkoholmentes pezsgővel.
Külön édesítésre -szerintem- nincs szükség.
Tálalásig/fogyasztásig hideg helyen tartom.
A málna minél tovább áll a lében, annál szebb színt fog annak
kölcsönözni...ja és a domináns ízéről se feledkezzünk meg. :)
Nagyon itatja/eteti magát! :)))
Ui.: ha a gyümölcsök mindegyikét konzervvel váltjuk ki, öntsük hozzá a levüket is és akkor a plusz gyümölcslére nem lesz szükség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése