...vagy más néven sült, fűszeres
gyümölcskoncentrátum.
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:-10 db körte
-5 db narancs
-egész fahéj
-csillagánizs
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A körtéket meghámozom, a magházat kivágom,
kis kockákra vágom; a narancsokat szintén
megfosztom a burkolatuktól és ezeket is akkorára
vágom össze, mint a körtéket.
Tepsibe pakolom a gyümölcsöket, közészórom
a fűszereket és sütőbe teszem kétszer
fél órára -légkeveréssel-, félidőben átkeverem.
Ez az adag viszonylag nagy mennyiség, azaz
elég sok csésze megtölthető belőle. :)
Ja, majdnem elfelejtettem, hogy mivel a tepsibe
nem tettem semmilyen édesítőszert a gyümölcsökre,
így fogyasztáskor az én csészikémbe került két
teáskanál eritrit...semmi más.
És hogy hogyan is lesz ebből tea?
Csészébe 2-3 tk (kb. 0,5 dl) sült gyümölcsöt teszek,
vizet forralok, felöntöm és kb. 10 percig állni hagyom,
hogy a gyümölcs és a fűszerek is kellőképpen
kioldódjanak a forró vízben.
kioldódjanak a forró vízben.
Télen jó melegen a legfinomabb
(nyáron meg jó hidegen :)
és miután a teát leittuk a gyümölcsről, azt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése