Oldalak

2017. december 11., hétfő

Füstölt húsos bableves, sült kápiapaprikával

.
Hozzávalók:
-füstölt hús (sonka, oldalas, oldalas porc, tarja...ki, mit szeret)
-4 doboz babkonzerv
-6-8 db SÜLT KÁPIAPAPRIKA (akár savanyúságnak eltett...sőt :)
-2 köteg (új) sárgarépa
-1 köteg (új) petrezselyemgyökér
-1 új zellergumó
-1 csokor petrezselyemzöld
-1 fej (új) karalábé
-2 köteg újhagyma
-fokhagyma (ízlés szerint)
-1 nagy paradicsom, vagy pár darab koktélparadicsom
-1 egész paprika
-mangalicazsír/olaj/olívaolaj (kinek mi tetszik jobban)
-só
-fekete bors
-életízesítő 
-2-3 babérlevél
-csemege (esetleg, ha van, füstölt) pirospaprika
-őrölt kömény
A húsokat darabolom, a zsíron a szeletelt
újhagymát, valamint 6-8 gerezd szeletelt fokhagymát
dinsztelni kezdem, félidőben beleteszem a darabolt
füstölt árut is.
A burkolatuktól megfosztott zöldségeket nagyobb
méretűre szeletelem, ekkor kerül a fazékba valamennyi 
kezdeti fűszer, a darabolt zöldségek és annyi víz,
amennyi éppen ellepi a húsokat.
(Azért kezdeti fűszer, mert menet közben úgyis kell
kóstolni és után-ízesíteni. :)
A vége előtt nem sokkal (amikor puha minden),
belekerül egy egészen nagyszerű kiegészítő is,
ami nem más, mint a SÜLT, FÜSTÖS PAPRIKA,
vastagabb csíkokra vágva-annyira különlegesen
finom lesz tőle a leves, hogy szerintem többé nem
hagyom ki! :)
Jó sűrű, szaftos, tartalmas legyen a végeredmény!
Aztán létezik ennek a receptnek egy fél órás
változata is, de azt már Mindenki rakja össze magának!
:) ;) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése