2017. december 17., vasárnap

Forraltbor fűszerkeverék

Szóval már majdnem tél, lehetőleg újra
lesz hó (felénk is, nem csak a hegyen fönt :)
és lassacskán karácsony közeleg
...az egész éves hajtás után pedig
jól esik egy kis év végi lazítás...akár egy
kevéske forraltbor kíséretében. :)
Hozzávalók:
(1 üveg (7 dl) vörösborhoz)
-3-4 egész fahéjrúd
-1 kk rózsabors, vagy színesbors-keverék
-1 tk egész szegfűszeg
-2-3 db csillagánizs
-3-4 ek barna kandiscukor
-pár karika aszalt narancsszelet
 Mivel jelen esetben ez ajándék (lesz/volt, attól függően,
hogy mikor olvassák :), így nejlon
tasakba kerül minden hozzávaló...csak szépen, csinosan.
Sima, szürke hétköznapokon adagolhatjuk
egyszerűen a melegedőfélben lévő borhoz is. ;)
Az aszalt banán nem lett része a hozzávalóknak...az a készítőé. :)


Jó tudni, hogy főzéssel/forralással a bor
alkoholtartalma elillan. Ha fontos, hogy maradjon benne alkohol,
akkor ne forraljuk, ha viszont nem szeretnénk nagyon ütős itókát,
akkor adjunk a borhoz mondjuk 1/2-1/3 arányba vizet,
 szőlőlevet, fekete teát...vagy bármit, amit szeretünk.
Ja és -természetesen- az aszalt narancson kívül kerüljön bele
friss is-nagyon megy az íze a vörösborhoz! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése