Oldalak

2017. december 31., vasárnap

Párolt lilakáposzta

Hozzávalók:
-2 közepes fej lila káposztához
-2 nagyobb fej lila hagyma
-6-8 ek cukor
-kevés olaj
-só
-frissen darált bors
-őrölt kömény (ebből jó sok)
-6-8 ek 10%-os ecet (de ez teljesen egyén függő...mint ahogy a fűszerezés is ;)

A hagymát és a káposztát is a legegyszerűbb módon,
robotgéppel legyalulom...3 perc így a történetünk. :)
A gyalult káposztát enyhén besózom (inkább több időt
álljon), közben a hagymát a cukron karamellizálom
Ha már szép színe van, ráteszem a kinyomkodott
káposztát, kevés olajat öntök rá, fűszerezem, ecetezem.
Igen, ilyenkor már rá szoktam tenni az ecetet. ;)
Időnként átkeverve puhára párolom
(úgy szeretem, ha inkább még harapható a káposzta)
-legyen türelmünk,
ugyanis ehhez a mennyiséghez nagyjából egy óra kell.
És hogy mihez is való?
Szinte mindenféle sült húshoz:
szárnyasokhoz
(legfőképpen a kacsához és libához),
egyben sültekhez,
hurkához, kolbászhoz
...ugye, mondtam! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése