2017. december 18., hétfő

Málnás ecet

Nálam szinte mindennek története van, vagy
kapcsolódik valamihez, ami kedves, amit szeretek.
Ennek az elindítója például a Tokaji Borecet Manufaktúra
több, igen kiváló terméke, amikbe nem csak én
szerettem azonnal bele, de a Gyerek is.
Azt hiszem, hogy majdnem a teljes palettát meg is vettem
ki is próbáltuk, el is fogyasztottuk
(rettentően nagy mennyiségű saláta fogy nálunk, nem is értem ;).
Ilyen termékek (szigorúan csak többek között :)
a gyümölcsös ecetjeik (fenomenálisak), a dressingek,
vagy éppen a Gyerek kedvencei, az iható ecetek
...mindegyik valami csoda! :)
 Ez az első adag készítményem, de nyárra igen nagy
mennyiség ecetet fel fogok halmozni, hogy legyen
bőven alap a gyümölcsfáink/-bokraink terméseinek
...málnának, cseresznyének, szilvának, körtének, baracknak!
(És a Fiúk most megint a fejüket fogják! :))) 
Hozzávalók:
-3 liter fehérbor ecethez
-1 kg málna
és nagyon szép üvegek, mert hát csak ajándék(ok)ról lesz/van szó. :)
Nagyon sok dolog nincs az elkészítésével,
de időben neki kell állni, mert állni/érni
kell az egésznek.
Tehát, a málnát (nagy) rozsdamentes fazékba teszem,
felöntöm az ecettel és 2 héten keresztül pihenni
hagyom...vagyis nem, mert néha átkeverem. :)

Így néznek ki a málnaszemek 2 hét állás/ázás után
-megtették a dolgukat és átadták csodálatos
színüket az ecetnek, nem is beszélve az ízről
...fantasztikus málna aromája van az ecetemnek!
Az üveg alján keletkező opálos rész a leülepedett
málnavelő, tehát nem megijedni, nem kiönteni
...felrázni és úgy öntözni! ;) 

Sűrű szitán átszűröm és palackokba töltöm
...lehetőleg valami szépségesbe. :) 
A megmaradt málnát pedig ki ne öntse senki,
ugyanis ha összeturmixoljuk (így akár mélyhűtőbe
is eltehető, kisebb adagokba) olívaolajjal, kevés
sóval és frissen darált borssal, kiváló salátaöntet
készíthető belőle...maradék-felhasználás, okosan! ;)


Fenomenális ecet-különlegesség
salátákhoz...higgyetek nekem,
savanyú(-ság) kérdésben sosem
tréfálok!  ; ))) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése