2017. december 20., szerda

Eggnog

...vagy más néven maga, a tojáslikőr
Hozzávalók:
-1 db tojás sárgájához
-1,5 dl tej (lehetőleg zsíros, vagy tejszín)
-1 dl fehér rum (természetesen az alkohol-tej arányán lehet változtatni..mármint a tej/tejszín javára ;)
-1 tk cukor/méz/édesítő
-reszelésnyi szerecsendió (ez természetesen opcionális)

A tojás sárgáját fehéredésig keverem a cukorral
(ezt nyugodtan rá lehet bízni a robotgépre),
a tejet melegedni teszem, majd óvatosan
(nehogy tojásrántotta legyen belőle :)
hozzákeverem a cukros tojást és sűrűsödésig
folyamatosan keverem.
Ezután belekerül a rum is... még meleg állapotában
meleg pohárban, vagy csészében-, kihűtve/behűtve
viszont szép poharakban tálalom, esetleg egy reszelésnyi
friss szerecsendióval a tetején.

Telitalálat a történet! :)

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése