2012. december 21., péntek

Raffaello

A legnagyobb karácsonyi kedvencünk; 
nem kifejezetten fogyókúrás (és nem is kicsit babrás :)
de évente egyszer ki lehet bírni!  Nagyon ki! :))) 
A recept szintén az egri Éva néninktől származik; 
annyira kipróbált, hogy csak én 15 éve készítem-változtatás nélkül! 
Ha csak egy édességet csinálhatnék az ünnepre, ez lenne az!
Nálam ezzel veszi kezdetét a karácsony!
Hozzávalók:
-2,3 dl víz
-1,5 csomag (kocka)Ráma
-40 dkg porcukor
-3 csomag kókusz reszelék (3x10 dkg)-2 cs. kell a masszába, 1-ben forgatni kell a végén.
-3 csomag turista tejpor, vagy sovány tejpor, teljes értékű tejpor (3x9 dkg) - de ne kávékrémpor legyen!!!
-8 db ostyalap (mint a Grillázs szeletnél)
Azért a nagy mennyiség, mert dupla adag készül.
Eredetibbé lehet tenni, ha egy-egy szem hántolt mandula 
(ha nincs, natúr mogyoró is megteszi) köré gombócgatjuk a masszát
-egy 10 dkg-os csomagban kb. 100 szem mandula van!
A vizet felforralom, a cukrot feloldom benne;
a gázt elzárom, belekeverem a Rámát,
utána egyenként a tejporokat, a kókuszt, s végül az apróra tördelt ostyát.
Legalább egy éjszakára hidegre teszem (elteszem láb alól :)
kis golyókat formálok, kb.80-90 golyó lesz ebből a mennyiségből;
mini muffin papírban (is) szépen ki lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése