2014. október 24., péntek

Lilahagymával és rozmaringgal sült Camembert

Hozzávalók (4 főre):
-4 kerek (fa)dobozos Camembert sajt
-4 gerezd fokhagyma
-1 közepes fej lilahagyma
-1 ág rozmaring
-frissen darált bors
-extra szűz olívaolaj
Kezdem azzal, hogy akkor sem dőlünk kardnak
(és/vagy nem dőlünk dugába),
ha éppen nem fadobozos sajtot veszünk! :)
Miután ezt tisztáztuk, előmelegítjük a
sütőt 180 fokra.
A sajtokat tepsibe teszem; a fokhagymát
hosszában,
(csak, hogy könnyebb legyen a sajtba tömködni)
nagyjából 8-8 csíkocskára-,
a lilahagymát nagyon apró kockára szeletelem fel.
A fokhagymát a sajtokba nyomom,
rászórom a lilahagymát és a rozmaringot,
meglocsolom olívaolajjal, majd
sózom és borsozom.
Sütő, légkeverés, 10 perc.
Ez az idő pont elég arra, hogy a kérge
egyben maradjon, viszont a belseje
finom krémessé alakuljon!
Mennyország! :)
A tunkoláshoz friss kenyeret, gyökérkenyeret, ciabattát,
bagettet adhatunk-szinte végtelen a sor! :)


2 megjegyzés:

  1. Szépséges, mint egy kis torta! :) Azt hiszem, hogy ez nálunk is mindenki szeretni fogja! :) (Csak mindig elfelejtek fadobozos sajtot venni.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sima is tökéletes! Ha szeretitek a sajtot (márpedig Ti szeretitek :), akkor ez is fog tetszeni! :)))

      Törlés