2014. október 24., péntek

Fokhagymás-chilis spagetti

A történet egy rettentően egyszerű, de annál
nagyszerűbb Olasz specialitás!
Semmi nagyzolás, semmi cicó
-csak a tiszta élvezet! :)))
Hozzávalók (2-3 főre):
-25 dkg 3 mm-es spagetti tészta (most...nálam, de természetesen más méretűvel is készíthető)
-olívaolaj
-2 darab chili (vagy, jelen esetben, még mindig a J-től kapott MAGYAR CSÍPŐS PAPRIKA :)))
 (és ki, mennyire szereti erősen, a magot, vagy annak nagy részét el lehet távolítani)
-4-6 gerezd fokhagyma (de szintén ízlések és pofonok :)
-só
Nagy lábasban vizet forralok, majd azt sózom
(hogy olyan sós legyen, mint a Földközi-tenger vize :)
és miközben megfőzöm a tésztát, elkészítem a rávalót.
Olívaolajon egy kicsit átsütöm a feldarabolt
csípős paprikát, rádobom a felszeletelt fokhagymát,
sózom, s miután dinsztelődött kicsit,
a megfőtt tésztát átszedem ezekre és összeforgatom.
Nem szabad átmosni a tésztát az ilyesfajta ételeknél!
(Ez is az a kategória, amit tovább tartott leírni,
mint elkészíteni és megenni! :)))

2 megjegyzés:

  1. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, mégis milyen finom tud lenni! :) Viszem is az ötletet! :)

    VálaszTörlés