2014. október 24., péntek

Sütőtök krémleves

...magyar módra! :)
Hozzávalók:
-1 kg sütnivaló tök (tiszta súly)
-2 nagyobb fej vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 liter húsleves, vagy zöldségleves
-0,5 liter tejszín (NEM főzőtejszín)
-"HÁZI ÜTÖTT OLAJ"
-só
-fehér bors
-reszelt szerecsendió (kihagyhatatlan! :)
+TÖKMAG, ízlés szerinti mennyiségű 
  (...egy kevés "házi ütött olajon" megfuttatva, sózva, borsozva
  továbbá őrölt fahéjjal és Cayenne borssal alaposan megszórva! :)
A burkolatától megszabadított tököt kis kockákra vágom;
Ugye, milyen szép az "ősz színe"? :)
az apróra vágott vöröshagymát olajon dinsztelni
kezdem, majd amikor már áttetsző a hagyma, rádobom
a tököt és azzal is átsütöm kicsit.
Ekkor kerül hozzá a szeletelt fokhagyma, ezután öntöm
fel a levessel, fűszerezem és főzöm puhára az egészet.
A botmixert beleengedem a fazékba, ekkor öntöm hozzá
a tejszínt, majd a gázra visszatéve újra felfőzöm
a már kész levest.
Ehhez adom a sült tökmagot.
FEDŐ ALATT, pár pillanat alatt megsütve. :)
Pont az ilyen semmilyen időre való ez a leves! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése