...avagy, a Szakács, ha szabadnapos! :)))
3 nap!
3 nap a Szakács és J. nélkül
-a 2/3-ad egyszerre horkant fel,
hogy a hosszú hétvége előtti 3 napon
NEM LESZ ÜZEMI KONYHA?!?!?!
És nem is engem sajnáltak, hogy a
hétvégém jelentős részét főzéssel
/ami, mondjuk egy (többek között)
gasztroblogger(-szerűség)
gasztroblogger(-szerűség)
esetében nem hátrány/!
Szóval, ahelyett, hogy ismét inkább vízszintbe
kalibráltam volna magam, ötleteltem
(szoktam :)
-nem másból, mint a házi Istennőm egyik kötetéből
(remek félórás receptek találhatók benne :)?!
Eredetileg csirke cacciatore készült volna,
de félúton jutott az eszembe, hogy a
vacsorának való már a hűtőben pácolódik.
Eredetileg csirke cacciatore készült volna,
de félúton jutott az eszembe, hogy a
vacsorának való már a hűtőben pácolódik.
Na, szóval,
1. rész
1. rész
Hozzávalók:
-0,5 kg csirkemell-filé
-extra szűz olívaolaj
-1 üveg (Olasz) bolognai alap
-2 doboz paradicsomos babkonzerv
-2 közepes fej vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma (szétnyomva)
-2 tk kakukkfű
-1-2 ág friss rozmaring
-só
-darált bors
-cukor
-2 db babérlevél
-1 db csípős paprika, az erétől megszabadítva (J-től :)))
-1 liter csirkealaplé-vagy, amilyen hígra szeretnénk
-1 marék kiskagyló tészta
(A bolognai alapban sokféle fűszer van,
ezért nincs több fűszer benne pluszban!)
-0,5 kg csirkemell-filé
-extra szűz olívaolaj
-1 üveg (Olasz) bolognai alap
-2 doboz paradicsomos babkonzerv
-2 közepes fej vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma (szétnyomva)
-2 tk kakukkfű
-1-2 ág friss rozmaring
-só
-darált bors
-cukor
-2 db babérlevél
-1 db csípős paprika, az erétől megszabadítva (J-től :)))
-1 liter csirkealaplé-vagy, amilyen hígra szeretnénk
-1 marék kiskagyló tészta
(A bolognai alapban sokféle fűszer van,
ezért nincs több fűszer benne pluszban!)
Olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát,
erre rádobom a harapható méretűre vágott húst és
fehéredésig sütöm.
Felöntöm a leves felével, beledobom a tésztát,
a fűszereket, belekerül a bolognai alap is,
majd amikor a tészta már kezd puhulni,
beleöntöm a babot és felöntöm a
maradék levessel.
Lassú tűzön főzöm, hogy legyen
ideje sűrűsödni egy kicsit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése