2014. október 27., hétfő

Almaleves

Nincs is ennél egyszerűbb, olcsóbb és
-a ház Ura szerint- finomabb gyümölcsleves!
(Esetleg még a birsalmából készült! :)
(Vagy, körtéből! :)))
Csak mert vacsorázni haladtunk hétvégén, az
egyik helyi -régen nagy hírű- "étverembe"
és ezt kérte a ház Ura.
(És ez már nem ide tartozik, de nagyjából ennyi
is érdemes szóra, a felszolgált vacsorából! :(((
Hozzávalók:
-1,5 kg almához (megpucolva már csak 1,3 kg :)
-víz, amennyi majd ellepi
-1 liter (3,5 %-os) tej, vagy fele tej, fele tejszín
-csipet só
-cukor
-1-1,5 cs puding (most tejszín ízű)
-2-3 ek Kingston rum aroma (a színe és az íze miatt is)
-őrölt szegfűszeg
-őrölt fahéj
-pár szem szegfűbors
Az almát meghámozom, a nagy KÉK-SÁRGÁS
szeletelővel gerezdekre vágom és annyi vízzel,
amennyi éppen ellepi, főni teszem
-közben fűszerezem.
A hideg tejben kikeverem a pudingot és a puhára
főtt almára öntöm; felfőzöm és el is zárom a
gázt!
A Királylány annyit fűzött hozzá, hogy vághattam volna
kisebbre az almát, én meg annyit, hogy rusztikusra
akartam! Azt mondta, akkor tökéletes! :)))))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése