2014. október 26., vasárnap

Kolozsvári rakott káposzta

Mínusz 1 fokot mutatott reggel a kinti hőmérő!
Az emberi szervezet meg nem annyira buta
...hogyha ilyen remek idő járja, savanyú káposztát
kell enni a gazdatestnek, bármilyen formában! :)))
Hát, én nem állok ellen! :)
Hogy lehet ezt szépen fotózni? :)))
Hozzávalók:
-0,5 kg darált sertéscombhoz
-15 dkg kolozsvári szalonna (és a legjobb, ha együtt daráljuk le a hússal)
-só
-kevés olaj
-2 közepes fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-darált bors
-őrölt csemege paprika
-15 dkg rizs (most Ben bácsi féle :)
-1 kg savanyú káposzta
-1 nagy doboz tejföl (3 dl)
-tej (felhígítani a tejfölt)
-1 egész tojás
A rizst kifőzöm.
Az apróra vágott vöröshagymát -majd félidőben
a szeletelt fokhagymát is beletéve- kevés olajon
dinsztelem, sózom, majd beleteszem a szalonnával
ledarált húst és fehéredésig sütöm.
Ekkor kerül hozzá a csemege paprika, a bors,
egy kevés víz és készre sütöm a darált húst
(viszont nálam mindig marad elegendő szaft
alatta, ugyanis kell a rizsnek!).
Amikor ez készen van, összekeverem a rizzsel
(szafttal együtt!).
A savanyú káposztát meleg vízben egyszer
átmosom, kinyomkodom,
(ha csak én enném, egyszer sem mosnám :)
tepsibe rendezem a felét, erre kerül (nálam)
az összes rizses hús, majd a káposzta másik fele.
A tejfölt a tojással és annyi tejjel, hogy elég
híg legyen a locsoláshoz, kikeverem,
a káposztára öntöm és mehet az
előmelegített sütőbe, 180 fokon, légkeveréssel,
kb. 30-40 percre.
Tálalásnál cinvedernyi tejfölt adok még hozzá. :)))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése