...ANANÁSZOS RIZZSEL tálalva
Hozzávalók: -4 ek szójaszósz
-4 ek (por)cukor
-2 ek extra szűz olívaolaj
-1 ek fehér szarvasgombás olaj
-1 tk fokhagyma granulátum
-2 csirkemell (a bőr és a csont levesbe kerül)
-1 egész, friss ananász (ne rontsuk el befőttel! :)
-nyársak
A pácnak valót összekeverem, a csirkehúst leöblítem,
leszárítom, nagyobb darabokra vágom, belekeverem
a pácba és legalább 2 órára, de még jobb,
Az ananász megpucolom, négyfelé-, majd azokat kétfelé-
és keresztben négyfelé vágom (32 darab lesz
...praktikus, ha a csirkét is ennyi darabba vágjuk).
A jelenlegi nyársaim kicsik, de nem bánom, fogyaszthatóbb
Tehát két-két darab hús és ananász kerül a nyársakra,
amiket kontaktgrillen sütök meg, oldalanként 5 perc alatt.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Az ananászt a fogyni vágyók valóságos csodaszerként tartják számon,
leginkább azért, mert bromélia enzimet tartalmaz,
amely elősegíti a fehérjék hatékonyabb emésztését,
javítja a tápanyagok
felszívódását, gyorsítja a méreganyagok ürülését,
szerepet játszik a
zsírégetésben és általában gyulladáscsökkentő hatású.
Az ízletes
gyümölcs emellett csökkenti az édesség utáni vágyat,
annak ellenére,
hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
Csirkével párosítva bármelyik
grillparti egészséges és fehérjedús,
mégis istenien finom fénypontja
lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése