2016. február 7., vasárnap

Ananászos csirkenyárs

...ANANÁSZOS RIZZSEL tálalva
Hozzávalók:
-4 ek szójaszósz
-4 ek (por)cukor
-2 ek extra szűz olívaolaj
-1 ek fehér szarvasgombás olaj
-1 tk fokhagyma granulátum
-2 csirkemell (a bőr és a csont levesbe kerül)
-1 egész, friss ananász (ne rontsuk el befőttel! :)
-nyársak
A pácnak valót összekeverem, a csirkehúst leöblítem,
leszárítom, nagyobb darabokra vágom, belekeverem
a pácba és legalább 2 órára, de még jobb,
ha egy éjszakára a hűtőbe kerül, összeérni.
Az ananász megpucolom, négyfelé-, majd azokat kétfelé-
és keresztben négyfelé vágom (32 darab lesz
...praktikus, ha a csirkét is ennyi darabba vágjuk).
A jelenlegi nyársaim kicsik, de nem bánom, fogyaszthatóbb
mennyiségek süthetőek ezekből.
Tehát két-két darab hús és ananász kerül a nyársakra,
amiket kontaktgrillen sütök meg, oldalanként 5 perc alatt.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Az ananászt a fogyni vágyók valóságos csodaszerként tartják számon,
leginkább azért, mert bromélia enzimet tartalmaz,
amely elősegíti a fehérjék hatékonyabb emésztését,
javítja a tápanyagok felszívódását, gyorsítja a méreganyagok ürülését,
szerepet játszik a zsírégetésben és általában gyulladáscsökkentő hatású.
Az ízletes gyümölcs emellett csökkenti az édesség utáni vágyat,
annak ellenére, hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
Csirkével párosítva bármelyik grillparti egészséges és fehérjedús,
mégis istenien finom fénypontja lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése