...az eredeti amerikai palacsinta
Csak mert állítólag ma van a palacsinta világnapja
Hozzávalók:-20 dkg extra finom süteményliszthez
-5 dkg vaj (igazi :)
-3 dl tej
-1 egész tojás
-fél csomag sütőpor
-1 evőkanál kristálycukor
-csipetnyi só
Átszitálom a lisztet, mégpedig a sütőporral és a sóval együtt,
majd a hideg tejet folyamatosan a liszthez keverem. Ha ez
megvan (de amikor már homogén a tészta), beleütöm a tojást,
elkeverem ezt is, végül a megolvasztott vajat is belekeverem.
Legalább negyed órát állni hagyom (kell, a liszt miatt).
Sütésnél (hiába van vaj a tésztában) -minden adag előtt-,
egy-egy csepp olajat cseppentek a serpenyőbe;
nem kell sok idő neki, a sütőpor szinte azonnal felhúzza
és egyébként sem jó kiszárítani!
Mivel a juharszirupot nem szeretem, ez az adag jó fajta,
magyar birsalmalekvárral kerül tálalásra. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése