2016. február 26., péntek

BBQ oldalas

Már két napja álltak a pácban a kicsikék
(mondjuk, nem vált kárukra :),
mire elértem odáig, hogy sütőbe is kerültek
-ez pedig kifejezetten az előnyükre vált. ;)
Hozzávalók:
-1,5 kg oldalashoz
-2-3 fej vöröshagyma
-9 nagy gerezd fokhagyma-megpucolva, de egészben hagyva
-1,5 ek só-annyi kanál, ahány kiló a hús
-frissen darált bors
-3 ek zsír

a páchoz:
-0,5 liter (jó fajta) ketchup
-4 nagy gerezd fokhagyma
-4 ek barnacukor
-2 ek extra szűz olívaolaj
-2 ek Worcestershire-szósz
-1 dl világos sör
-1 ek mustár
-1 ek (10-15%-os) ecet
-frissen darált bors
Só ebbe nem kell!
 Az oldalasokat  HAGYOMÁNYOS MÓDON
főzöm/sütöm/konfitálom, ;)
annyi különbséggel, hogy a végén nem pirítom le.
A pácot elkészítem, a puha húst belerakom és mielőtt
elmennének egy kicsit pihenni, párszor átforgatom;
lefedve kerülnek a hűtőbe, összeérési céllal
(ez most 2 nap volt:).
Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokon
sütöm, kb. fél-háromnegyed órát, közben egyszer
átforgatom, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
A pác mennyisége elsőre soknak tűnhet, de sütés
közben a felesleges víz el fog sülni belőle és csak a
finom, sűrű, ragacsos szósz fog maradni...
Hozzá zöldfűszeres, szerecsendiós, áttört krumplipüré és
AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA (coleslaw) készült.
Valami egészen fantasztikus végeredmény
alakult az egészből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése