2013. szeptember 11., szerda

Bivaly mozzarellás caprese

Hozzávalók (előételnek 2 főre-, egyébként 1 főre elegendő mennyiség) :
-1 nagy paradicsomhoz
-1 nagy gömb bivaly mozzarella (az ára egy kicsikét hanyatt esős-csak a ház Ura meg ne tudja :)
-bazsalikom és szurokfű
-darált színes bors-a mozzarellára
-citromos bors-a paradicsomra
-leheletnyi fokhagyma granulátum-a paradicsomra
-csilipelyhes tengeri só-mindkettőre
-olívaolaj
-olajbogyó
-negyed lime leve
A két tábort szeletelés után külön-külön fűszerezem, 
állni hagyom legalább 15 percre, így rendesen átveszik a fűszerek ízét.
Miután váltakozva tálra raktam, megszórom bazsalikommal és szurokfűvel,
rányomom a lime levét, végigöntöm olívaolajjal
-olajbogyóval együtt, enyhén pirított paillasse szeletekkel tálalom.
És természetesen a levét is kitunkolom a tányér aljáról!   :D :D :D

4 megjegyzés:

  1. Azért megéri néha áldozni rá, főleg, ha ilyen finomságot készít az ember lánya belőle! :) Én most beérném egy-egy szelettel is! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt is hogy imádom, de hiányzik a mozzarella:) Királyi eledel, és maradjunk annyiban, hogy 1 főre elegendő, nekem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Norvég-honban nincs mozzarella?
      A mennyiség Nálunk is 1 mozzarella/1 fő! :D

      Törlés