2013. szeptember 22., vasárnap

Barbecue mártás

Nem hiányozhat egyetlen kerti partiról sem
-fantasztikus kiegészítője marhaszegynek,
 sertésbordának/oldalasnak, vagy mint most, 
egy kis sült csirkének.
Hozzávalók:
-3 dl frissen főzött feketekávé
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 csokor petrezselyem
-1 ek Sambal Oelek
-1 ek  Salsa chipotle
(természetesen ha nem szeretjük a csípős ízeket, ezeket elhagyhatjuk)
-2-3 ek Worcester szósz
-darált bors
-só
-6 gerezd fokhagyma
-1-1,5 dl semlegesebb ízű méz
-3 ek ételsűrítő
-1 l jó minőségű ketchup
Kávét főzök; közben a hagymát apróra vágom,
a mosott, szárított petrezselymet szintén felaprítom.
A kávét a hagymákkal és a petrezselyemmel edénybe öntöm,
botmixerrel simára dolgozom,
majd belekeverek minden további hozzávalót,
a végén az ételsűrítőt is, egyet forralok rajta és lehűtöm.
Fogyasztás előtt egy éjszakát hagyom állni (hűtőben)-
hidegen és melegen is kiváló lesz ezek után.
Kenhetjük a sülőfélben lévő húsokra,
önthetjük a megsült hús mellé, 
vagy poharakba adagolva
mártogatósként is felszolgálhatjuk.
Nem kevés a mennyiség, de hűtőben tárolva
legalább egy hónapig eláll.
Már ha lesz minek addig elállni! :D 
 

2 megjegyzés:

  1. Kávé?! :) Megint újat mondtál nekem, de biztosan nagyon finom! :) A puding próbája az evés, úgyhogy el is fogom készíteni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Királylány eltenni sem engedi-még 'pót' sült krumplival is ezt eszi!
      Miatta nem készítettem alkohollal, ecettel meg nem akartam-és ismétlős az elkészítése! :)

      Törlés