2013. szeptember 24., kedd

Pestos zöldborsókrémleves

Onnan kezdem, hogy rápályáztam egy könyvre.
 Ezt az ételt kellett hozzá elkészíteni, fotózni, elküldeni - és várni.
A levest megfőztem, lefotóztam, e-maileztem (és megettük :).
Tehát mostantól várakozó állásponton vagyok!  :D :D :D

Hozzávalók:
-7,5 dl víz
-40 dkg mirelit zöldborsó
-2 szál újhagyma-egészben hagyva
-1 tk tengeri só
-negyed lime leve
-4 ek zöld pesto
(vannak mennyiségbeli változtatások az eredeti recepthez képest
-elnézést kérek, de nekem az túl Angol volt! :)
A forrásban lévő vízbe teszem a borsót, 
az egészben hagyott zöldhagymát, a sót, a lime levét 
és puhulásig főzöm a borsót.
 
A hagymát kiemelem (de nem dobom ki-megeszem a leveskémmel!), 
a leveshez adom a pesto-t és botmixert engedek rájuk. :)
Még a mozsárban sem maradt morzsa sem:D :D :D
 








2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik, jó ez a pesto recept is. Remélem meglesz a könyv:) Nekem egy Nigella könyvem van, de még sok mindent nem készítettem belőle, csak úgy elvan a polcon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pestot még magában is eleszegettem volna! :)
      Szoktam a könyveiből "adaptálni", csak jóval több fűszerrel-
      nekem sok minden "túl angol" ízű lenne. :D
      Egyébként jobban kedvelem a stílusát és a könyvei 'kinézetét'!

      Törlés