Kezdődött ott a történet, hogy a ház Ura
a konyhapulton elhelyezkedő,
igen nagy terjedelmű gyümölcskupac láttán
feltette a 100 Forintos kérdést, miszerint:
-Ugye, ezekből főzök gyümölcslevest?
Hát persze! Vasárnap este fél kilenckor!
Értetek bármit! :)))
Hozzávalók:
-3-4 db szilva (saját termés és akkora, hogy 3 darabtól jól lakok:)
-1 db nagyon nagy alma
-3-4 db körte
-2 db őszibarack
-negyed görögdinnye
-0,5 l tej
-1 l víz
-3-4 dl habtejszín
-3 tekerésnyi só
-2 rúd fahéj
-4 db szegfűbors
-1 kk szegfűszeg
-8 ek cukor
-0,5 kk citromos bors-érezhető, de nem tolakodó ízt ad a levesnek; nagyon finom
-1 cs vanília puding
A fűszereket a vízben (teatojásban) felfőzöm, belekerülnek
a kockára vágott gyümölcsök és a fűszerek.
Míg újra főni kezd, addig a dinnyéből gombócgatok
annyi golyót, amennyit mag nélkül még megúszok,
ezután beleöntöm a tejben és tejszínben elkevert pudingot,
a legvégén pedig a dinnyegolyókat.
Az egész procedúra fél óra alatt lezajlott
(nem is nagyon bírtam volna többet)
-azt viszont, hogy ki fogja lehűteni és hűtőbe tenni...
holnap megérdeklődöm a családom maradék 2/3-tól?! :)))
A citromos bors (is) saját kreálmányom. |
(Ui.: míg én ezzel a '3 perces' levessel pepecselek vasárnap este,
Hát van igazság a Földön?) :D :D :D :D :D
Fincsi! :) Egy nagybeteg asszonynak jut egy tányérkával? :D A citromborsot házilag hogy készíted? :)
VálaszTörlésLennénk csak kicsit közelebb! :)
TörlésCitrom lereszelt héja-kiszárítva+színes bors (1/1 arányban)
és az egészet kávédarálóban alaposan átforgattam.
Leginkább húsokhoz-, de ehhez is kiváló!
Köszi, szeretem én is, fogok is készíteni! :)
Törlés