Az ötlet és a recept is teljes egészében a
blogról származik-megkívántam, megsütöttem! :D
Hozzávalók:-5 db tojásfehérje
-20 dkg finom szemű kristálycukor
-2 púpos ek átszitált kakaópor
-1 csipet só
-1 csipet borkősav (még szerencse, hogy a savanyúságok
iránti szerelmem miatt ilyen mindig akad itthon :)-csak tudnám, miért kell bele? :)
-1 tk vanília aroma -saját
-1 kk őrölt fahéj
A sütőt előmelegítem 130 fokra-csak mert két lapra fért a massza
és így a légkeverést inkább rákapcsoltam.
Ha egy lapon sütjük csak, 150 fok és
alsó-felső sütés kell neki-az Ötletgazda szerint :)))
A tojásfehérjét a cukorral együtt kezdem felverni,
ugyanis így gyorsabb a végeredmény.
az átszitált kakaóporral együtt,
így fejezem be a habverést.
Két evőkanál segítségével kupacokat rakok a sütőlapokra
-24 db lett-, távolabb egymástól, mert fog terülni a sütőben.
Adagolhattam volna teás kanállal is, akkor falatnyi darabkák lennének,
de azt majd inkább egy másik életemben. ;D
-24 db lett-, távolabb egymástól, mert fog terülni a sütőben.
Adagolhattam volna teás kanállal is, akkor falatnyi darabkák lennének,
de azt majd inkább egy másik életemben. ;D
Feszült várakozás-ugyanis 10 perc elteltével
már olyan illatok szálltak a sütőből,
hogy erős ellenállás kellett hozzá, hogy
ne szedjek ki egyet félig sülve! :D :D :D
A végeredmény pedig: az íze fantasztikus!!!
Na, de hogy kinézetre semmi köze sincs az ötletadó műhöz...!?
Pont olyan ez, mint Pelikán Elvtárs esete a Magyar naranccsal, miszerint:
" Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk!"
Ez meg a Mienk...
...egy-egy nagy bögre habos kakaóval ! :D :D :D
Kellett nekem megint éhesen nézelődni, most aztán csoroghat a nyálam! :) Érzem ám az illatát, nagyon fincsi! :)
VálaszTörlésSzerinted én hogy vagyok (betegen :),
Törlésmikor Nálad a húslevessel nézek farkasszemet???
Gyönyörűek, én is megkívántam, cukor helyett édesítővel meg is ehetem:) Nem tudom én sem minek a borkősav bele, de az angyalok eledel tortánál is láttam olyan recepteket, az is tojásfehérjés. Nekem nincs, így anélkül is jó lesz:)
VálaszTörlésAzzal, vagy anélkül, de nagyon finom! :)
TörlésArról a tortáról viszont posztolhatnál!!!