...avagy, szegény ember zöld pestója. :D
A pesto szó jelentése: zúzott mártás.
A legegyszerűbb és legolcsóbb pesto,
amit készíteni csak lehet!
A pesto szó jelentése: zúzott mártás.
A legegyszerűbb és legolcsóbb pesto,
amit készíteni csak lehet!
Nem bánkódom, elképesztően finom!
Pestot ugyanis nem csak bazsalikommal
és fenyőmaggal lehet készíteni
(bár autentikusan úgy kellene és lehet,
hogy én most szentségtörést követtem el ?!),
hanem petrezselyemmel és dióval is
-Magyar pesto!
-Magyar pesto!
Ami viszont lényeges, hogy kiváló minőségű
olívaolajat és jó sok fokhagymát használjunk! :D
Hozzávalók:-2 marék petrezselyem
-1 marék dió
-2-3 gerezd fokhagyma (kinek-kinek ízlése szerint)
-1,5 dl olívaolaj
-2-3 ek reszelt parmezán
-5 tekerésnyi só
Ehhez mindenképpen mozsárra van szükségem
-robotgéppel nem érezném, hogy mikor elég a zúzásból! :)
Nagyon picit langyosítok az olajon,
ebben kezdem el összezúzni a petrezselymet,
a fokhagymát, a diót, majd a sajtot és sózom.
És hogy mihez lehet ezt a csodát felhasználni?
Tésztákhoz, szószokba, levesekbe, salátákra,
sült húsokhoz, zöldségekhez, halakhoz;
héjában sült krumplihoz-hmmm!
Vagy, mint most: pestos zöldborsókrémleveshez!
öntsük csatos üvegbe és tegyük hűtőbe;
jó pár hétig eláll (alap esetben:)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése