2014. február 7., péntek

Angol reggeli-magyar módra

Sokszor van ilyen reggelink
-már amikor ébredés után, szinte azonnal
(a második kávém előtt/helyett)
nem közli a ház Ura, hogy azonnal indulunk "a napi utunkra"! :)))


És amik most a serpenyőbe kerültek:
-pár szelet házi, füstölt szalonna
-1 pár virsli
-2 tojás
-2 közepes sonkahagyma
-egy maréknyi sárréti aszalt koktélparadicsom :)
-fél doboz konzerv csiperke, lecsepegtetve (ha ló nincs...:)
-balzsamecet sűrítmény-a tálalásnál
A szalonnát szeletelem, a zsírját kisütöm
(ki is szedem őket),
ebben megsütöm/dinsztelem a negyedekre vágott hagymát,
az aszalt koktélparadicsomot, a gombát,
sózom, borsozom és tálra szedem (melegen tartom).
Kisütöm a tojásokat a serpenyőben maradt zsíron
és mellé dobom a bevagdosott virsliket is,
ezeknek egyébként sem kell sok idő.
Tálalásnál egy kis balzsamecet sűrítménnyel
 bolondítom meg az egészet
(és így még savanyúság sem kell hozzá :).



4 megjegyzés:

  1. Nálunk sokszor van ilyen vacsora is, ha későn érek haza:) Szoktam még hozzá paradicsomos sült babot is adni meg pirítóst, mindenki szereti:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nagyon finom-paradicsomos babot (pörkölt alapon) én is szoktam!!!
      Legközelebb teszek olyat is fel. :)

      Törlés
  2. Jaj, ez a ház ura hogy lehet ilyen szigorú! :) Ki nem hagynék egy ilyen reggelit! :)

    VálaszTörlés