...avagy, a madártej új formája! :)))
-szól az étlap hozzánk;
hozzám legalábbis beszél, csak
nem mindig értem, mit mond!? :)))
Viszont, mivel vagyunk már
oly' bizalmas kapcsolatban Szilárdékkal,
sokszor bízom Rájuk, hogy mit is szeretnék enni,
sokszor bízom Rájuk, hogy mit is szeretnék enni,
így simán, kérdezés nélkül rendeltem egy ilyet,
a vacsora lezárásaként!
Anyám, ez madártej! :)))
De hol a hab róla?!
Volt viszont (helyette) rajta amaretti kekszecske
-telitalálat hozzá!!! :D
Hozzávalók: (nálam)-2 liter tejhez (nem kezdek hozzá kevesebből :)
-csipet só
-8 tojás sárgája (a fehérjét a fagyra teszem, máshoz fog kelleni)
-20 dkg cukor
-1 vanília rúd-a kikapart belseje és a rúd is
-1 ek. ételsűrítő, vagy vanília puding
Fél liter hideg tejben elkeverem a tojások sárgáját;
a többi tejet tűzre teszem, belekeverem a sót, a cukrot,
a vaníliát, majd a tojássárgás tejet és folyamatos
keverés mellett felforralom.
keverés mellett felforralom.
(Ha hígnak találjuk, a végén mehet bele 1 ek sűrítőanyag
-nem kell több, mert hűlés közben tovább sűrűsödik még!)
Ha jól dolgoztunk, csomómentes sodót kapunk.
És ha egy kiadós ebéden, vagy vacsorán vagyunk túl,
tényleg pont elég is ennyi világ-békesség! ;)
Úgy látom te jól dolgoztál, nagyon jó lett:) Az biztos, hogy pár ilyen pohárka után békesség lesz és 2 liter alatt tényleg nem érdemes nekiállni:)
VálaszTörlésNagy családban meg még több kell az alap-léből! :)
TörlésMondjuk így, hogy nem kellett szöszmötölni a habbal,
gyorsabb is volt a történet! :)
:))) Világbéke, nagyon tetszik! :))) Az amaretti keksz meg különösen, nagyon jól passzol hozzá! :) Küldhetnél egy pohárkával! :)
VálaszTörlésHa volna, de ebből sosem tudok annyit készíteni, hogy maradjon több napra! :)))
Törlés