Na, honnan az ötlet? Vaj' honnan?
Természetesen az
Minden alkalommal úgy vagyok Velük,
hogy csapok a homlokomra
-miért nem jut ez és ez
egyszerű földi halandónak az eszébe?!
egyszerű földi halandónak az eszébe?!
(((: az lennék én :)))
Lehet hogy azért, mert
megint Ők az egyike kis országunk
20 legjobb éttermének!!!
(És még mindig jobb az, hogy Ők főznek jobban,
mintha fordítva lenne, mert akkor ugye
nem nagyon járnánk vissza 10 éve!
Így van ez rendjén-mármint,
nagyon rendben van ez így! :)))))
mintha fordítva lenne, mert akkor ugye
nem nagyon járnánk vissza 10 éve!
Így van ez rendjén-mármint,
nagyon rendben van ez így! :)))))
az ötlet abszolút az Övék! :)))
A panna cotta hozzávalói: (4 főre)
-4 dl tejhez
-2 dl tejszín
-4 lap zselatin
-4 ek vaníliás cukor (saját)
-4 ek kókuszreszelék
+4 db kivi-turmixolva, slussz :)
+4 db kivi-turmixolva, slussz :)
A tejet a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a
kókuszreszelékkel forrpontig melegítem-csak!
A zselatin lapokat bő hideg vízbe áztatom,
kinyomkodom és egyesével belekeverem a tejszínbe.
4 kis edénykébe szétosztom,
majd hidegre teszem pár órára.
(Ha nem akarunk "borogatásokkal"
bajlódni, tehetjük szilikon formába,
vagy egész egyszerűen
bajlódni, tehetjük szilikon formába,
vagy egész egyszerűen
fogyasszuk kis/mini (szép)
befőttes üvegből,
üvegpohárból, stb.!!!)
befőttes üvegből,
üvegpohárból, stb.!!!)
Tálalásnál késsel körbevágom és tányérra borítom;
(ha jól dolgoztunk
-és miért ne tettünk volna úgy-,
simán kiborul)
a kivipürét szépségesen köré kanalazom,
egy adagot a ház Ura (ép :) kezébe is adok
és elégedett csend közepette
eleszegetjük. :)))
Az eredeti panna cottám receptje itt olvasható,
de van még ezen kívül a tarsolyban
Tényleg nagyon jó ötlet hozzá a kivipüré, így is nagyon-nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésAz bizony, de még mennyire!
TörlésMegyek és eszek is még egyet! :)))