2014. február 22., szombat

Kókuszos panna cotta kivipürével

Na, honnan az ötlet? Vaj' honnan?
Természetesen az
Minden alkalommal úgy vagyok Velük,
hogy csapok a homlokomra
-miért nem jut ez és ez
egyszerű földi halandónak az eszébe?!
(((: az lennék én :)))
Lehet hogy azért, mert
megint Ők az egyike kis országunk
20 legjobb éttermének!!! 
(És még mindig jobb az, hogy Ők főznek jobban,
mintha fordítva lenne, mert akkor ugye
nem nagyon járnánk vissza 10 éve!
Így van ez rendjén-mármint,
nagyon rendben van ez így! :)))))
A recept-elgondolás az enyém,
az ötlet abszolút az Övék!  :)))
A panna cotta hozzávalói: (4 főre)
-4 dl tejhez
-2 dl tejszín
-4 lap zselatin
-4 ek kókuszreszelék
+4 db kivi-turmixolva, slussz :)
A tejet a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a
kókuszreszelékkel forrpontig melegítem-csak! 
A zselatin lapokat bő hideg vízbe áztatom,
kinyomkodom és egyesével belekeverem a tejszínbe.
4 kis edénykébe szétosztom,
majd hidegre teszem pár órára.
(Ha nem akarunk "borogatásokkal"
bajlódni, tehetjük szilikon formába,
vagy egész egyszerűen
fogyasszuk kis/mini (szép)
befőttes üvegből,
üvegpohárból, stb
.!!!)
Tálalásnál késsel körbevágom és tányérra borítom;
(ha jól dolgoztunk
-és miért ne tettünk volna úgy-,
simán kiborul)
a kivipürét szépségesen köré kanalazom,
egy adagot a ház Ura (ép :) kezébe is adok
és elégedett csend közepette
 eleszegetjük. :)))
 
de van még ezen kívül a tarsolyban

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jó ötlet hozzá a kivipüré, így is nagyon-nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony, de még mennyire!
      Megyek és eszek is még egyet! :)))

      Törlés