2014. február 8., szombat

Madártej szelet

Hozzávalók-a piskótához:
-8 tojás fehérje
-8 ek kristálycukor
-8 ek (sütemény)liszt
-1 cs sütőpor
a krémhez:
-8 tojás sárgája
-2 cs vaníliás puding
-5 dl tej
+
-25 dkg porcukor
-25 dkg puha Rama
a habréteghez:
-4 dl (hab)tejszín
-2 cs habfixáló (a tejszínhez való mennyiség)
+
-egy tábla tejcsoki, ráreszelni
Első körben készítem el a krém alapját,
mert ennek hűlni kell!
Tehát, a tejet a pudingokkal alaposan összerázom
(Maxi-mix! :),
majd tűzre téve belekeverem
a tojások sárgáját is
-ezt hagyom kihűlni!
Ezután elég nekiállni a tésztának;
a sütőt előmelegítem 180 fokra,
a tepsit kibélelem sütőpapírral;
a  tojások fehérjét a cukorral kemény habbá
verem fel, majd hozzáforgatom
a sütőporral elkevert lisztet
és légkeveréssel 8-10 perc alatt megsütöm.
Amíg kihűlik a tészta is, a Rámát kikeverem
a porcukorral és összekeverem a pudinggal
-ezt fogom rákenni a piskótára.
A tejszínt szintén kikeverem a habfixálóval
(kihagyhatatlan!) és a már teljesen
kihűlt süteményre kenem ezt is.
Szépítek rajta még egy kicsit és a tetejére
tejcsokit reszelek. :)
Olyan jól sikerült, lehet, hogy
átállok sütis blogosnak! ;)
(Csak vicceltem!)
Ne ijedjünk meg a tepsiben való kenéstől,
a sütőpapír gyönyörűen le fog jönni a tésztáról!
A szélét meg így is-úgyis le kell vágni,
de hát azt meg hivatalból meg kell kóstolnia
a készítőnek, nem!?
De! :)))



2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges lett, nagyon ügyes vagy! :) Nem teleportálnál egy (-két) szeletet? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Te szépséges süteményeid mellé???
      Küldenék! :)))

      Törlés