-2 kg előfőzött, csíkozott pacalhoz
-bontott csülök (leginkább kettőt szoktam megvenni, mert a bőrét levagdosom,
az megy a fagyóba, majd később pedig a kocsonyába :)
-6-8 gerezd fokhagyma (szeletelve)
-1 nagy, vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
-paradicsom
-paprika
-1 doboz konzerv gomba, a leve nélkül (ha ló nincs-mert elfelejtettem frisset venni, ismét :)
-Füst az üstben-Barbecue szósz
-Chilis show (azért kóstolgassuk, nehogy túl bátrak legyünk
főzés közben-utána meg...félholtak :)))
-ételízesítő, darált bors
-3-4 tk majoránna
-2-3 tk őrölt kömény
-csemege paprika és
-füstölt csemege paprika (és elfogyott a füstölt arany készletem-ááááá!)
-zsír, a hagyma alá
Nem, a tej nem a pacalpörköltbe kell-a szakácsba; csak mert végigkóstoltam
az itthoni Sárréti-készletet, hogy mi is lenne jó a pöribe!? :)))
az itthoni Sárréti-készletet, hogy mi is lenne jó a pöribe!? :)))
Az apróra vágott hagymát zsíron dinsztelem,
rádobom a fokhagymát,
belekerül a héjától
megfosztott (apróra vágott) paradicsom,
befűszerezem, mehet bele a pacal és
a kisebb kockákra vágott csülökhús;
a kisebb kockákra vágott csülökhús;
felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi,
s lassú tűzön sacc 1,5-2
órát főzöm
-keverjük át néhányszor, nehogy leégjen!
(A vizet pedig pótoljuk időnként!)
Ha megfőtt, beleöntöm a gombát
-ezzel már csak pár percig főzöm.
(A vizet pedig pótoljuk időnként!)
Ha megfőtt, beleöntöm a gombát
-ezzel már csak pár percig főzöm.
Akkor jó, ha
sűrű és ragacsos lesz a szaftja
-olyannyira, hogy a szánkat is csak annyira
tudjuk közben kinyitni, hogy egy-egy
újabb adag belekerüljön a pöriből! :DDD
-olyannyira, hogy a szánkat is csak annyira
tudjuk közben kinyitni, hogy egy-egy
újabb adag belekerüljön a pöriből! :DDD
Tálalhatjuk főtt krumplival, krumplipürével,
hagymás tört krumplival...
...mmmmm! ;)
Érdekes recept, bár nem szeretem a pacalt, de így még sosem láttam készíteni:) Régen anyu meg a nagymamámék sokszor főztek, azt hiszem egyszer kóstoltam, annyi elég is volt:)
VálaszTörlésA belsőségeket nálunk sem szereti ám mindenki!
TörlésDe mivel én vagyok a szakács(né), önző módon
néha főzök olyat is, amit csak én eszek! :)))
Halkan jegyzem meg, hogy én bizony imádom a pacalpörköltet, és már a hozzávalók olvasása közben tudtam, hogy isteni finoman főzted! :) Kár, hogy nem kóstolhattam! :)
VálaszTörlésKöszönöm, köszönöm!
TörlésAzt hiszem, hogy én viszont igen sok ember helyett
ettem belőle! :D :D :D
Imádom! És nálunk is csak én eszem meg...
VálaszTörlésTegnap mondta erre Szilárd (Anyukám Mondta :),
Törléshogy a pacal fogyasztáshoz fel kell nőni! :)))
Csak mert Toszkán pacalt táplálkoztam náluk! ;)))