Emlékeztek -e még arra, amikor majd' 2 évvel ezelőtt,
egy bizonyos könyvben :) elértem az 56. oldalig?
Én igen, ugyanis azóta is nagy kedvenc maradt
ennek a sajtnak, ez a fajta átdolgozása.
Ekkor -szinte azonnal- készítettem először
...és azóta is, viszonylagos rendszerességgel! :)
Hozzávalók:
-50 dkg Feta sajt
-olíva olaj-nem kell extra szűz
-6-8 gerezd fokhagyma tisztítva, félbe vágva
-10 db borókabogyó
-csili
-olíva olaj-nem kell extra szűz
-6-8 gerezd fokhagyma tisztítva, félbe vágva
-10 db borókabogyó
-csili
-egy darabka egész, füstölt Cayenne
-3 babérlevél
-3 kk színes bors
-6 szem szegfűbors
-3 kk koriander
-3 kk szárított kakukkfű
-3 kk szárított, vágott rozmaring
-3 babérlevél
-3 kk színes bors
-6 szem szegfűbors
-3 kk koriander
-3 kk szárított kakukkfű
-3 kk szárított, vágott rozmaring
A fűszereket mozsárba teszem és jó félig megőrlöm.
A sajtot kis kockákra vágom, üvegedénybe pakolom
-rétegezve a fűszerekkel- és felöntöm olajjal.
Fogyasztás előtt legalább egy hétig pihentessük
hideg helyen (de nem hűtőben).
Még mindig fenomenális! :)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése