2015. február 28., szombat

Mini sültkrumpli kockák

Hozzávalók (4 adagnyi KRÉMLEVESHEZ):
-4 db nagy méretű krumpli
-valamilyen zsiradék, a sütéshez
-só
-bors
-szárított, vágott rozmaring (ha friss, természetesen az még jobb)
-fokhagyma granulátum
A krumplit megpucolom, mosom, majd először
1 cm-es szeletekre-, ezeket csíkokra-, végül
(egyforma) kockákra vágom.
A lényeg (ez is a küllem miatt), hogy egyformák
legyenek a kis kockák.
Papírtörlővel a maradék nedvességet leitatom
a krumpliról és forró olajban kisütöm.
Fűszerezni -legfőképpen sózni- csak sütés után!
Magát a módszert, természetesen más leveseknél
is fel lehet használni, így pl. a zeller-, karalábé-,
sütőtök-, de még a gomba-krémlevesnél is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése