2015. február 16., hétfő

Rántott csirkemell

Az ideális vasárnapi ebéd(-ünk) kihagyhatatlan darabja
...a felülmúlhatatlan, az örökérvényű, a megunhatatlan! :)))

Az esetek többségében csirkét veszek
(valamilyen formában),
abból is a mell húst, az fogy nálunk leginkább.
Ha családi összeröffenés van az Anyukámnál,
meg sem kell kérdeznie, hogy mit ennénk, a rántott hús
mindig egy fix lehetőség! Ha viszont az Apósom főz,
akkor náluk inkább más van- nevetve kérdezi mindig, hogy
hogy akarhatunk ennyi(-szer) száraz húst enni?!
Hát, ha ezt szeretjük?! :)))
Hozzávalók:
-hús (elengedhetetlen tartozék :)
-tojás
-kenyérliszt
-házi kenyérmorzsa
-só
-bors
-életízesítő
-olaj, vagy zsír-a sütéshez
A mostani adag 2 egész mellfiléből alakult,
melyeket 24 darabra szeleteltem-nem kell,
hogy nagyon vékonyak legyenek, mert úgy
nagyon kiszáradnának sütés közben.
A húst mosom, leszárítom, szeletelem és sózom.
A lisztet és a tojást (amit ételízesítővel és borssal
verek fel) tálakba öntöm.
Hogy mennyit is? Inkább többször, keveset, mert
panírozás után én kiöntök mindent-szerintem így
nem lehet probléma belőle!
A hús darabokat először lisztbe, utána a felvert
tojásba, majd a prézlibe forgatom
-ez a klasszikus panírozási mód.
A sütést ajánlatos bő zsiradékban végezni,
sütni pedig jó közepes hőfokon, addig, míg
szép barna színt kap-de ez már egyén függő-,
a csirkének nem kell sok idő! :)
Köretnek most krumplipüré készült
(jó sok vajjal és szerecsendióval)
és természetesen uborkasaláta! :)))



1 megjegyzés:

  1. Ezt a menüdet is elfogadnám, krumplipürével-uborkasalátával együtt. :) Rántott csirkemell bármikor jöhet, nálunk is nagy favorit. :)

    VálaszTörlés