2015. február 28., szombat

Spanyol bableves

A maradékfelhasználás egy újabb remek lehetősége! :)
Az még ugye megvan, hogy a minap
CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA
készült a vendégeknek? A hét közepén még mindig
volt egy kis maradék a hűtőben, a gépen pedig
(piszkozatként :) ennek a receptje! :)))
Hozzávalók:
-50 dkg bab-fél napra beáztatva
-2 nagy fej vöröshagyma, kis kockára aprítva
-6 gerezd fokhagyma, karikára szeletelve
-kevés olívaolaj
-15-20 dkg sonka, vagy csülök-harapható darabokra
-15-20 dkg csípős, száraz kolbász, karikára vágva
-húsleves, vagy zöldség alaplé
-tengeri só
-darált bors
-2 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
A babot sós vízben puhára főzöm.
Közben az olajon megdinsztelem a hagymákat,
majd hozzákeverem a csülköt és a kolbászt,
egy kicsit összepirítom őket, majd
ráöntöm a megfőtt, leszűrt babot,
felöntöm zöldség alaplével, ráöntöm a
paradicsomkonzerveket, fűszerezem és
5 percig összeforralom az egészet.
Mennyei leves!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése