2015. február 22., vasárnap

Gyömbéres karfiol krémleves, brokkoli rózsákkal

Pénteken ismét ültünk,
(meglepett bennünket az Anyukám és a Férjem)
a ház Ura pedig ezzel a levessel nyitott...mennyei volt!
És hát itthon mi következik ilyenkor?
REPLICA :)))
Hozzávalók:
-1 kg karfiol (tiszta súly)
-1 csomag (0,5 kg) brokkoli
-2,5 dl tejszín
-só
-darált bors
-reszelt szerecsendió
-1 kis darab (3-4 cm-es) friss gyömbér, reszelve
-olaj/vaj
-2 liter zöldség alaplé, vagy húsleves
-2 közepes fej vöröshagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
Kevés olaj/vaj keveréken, az összeaprított vörös- és
fokhagymát dinsztelem.
A karfiolt mosom, darabolom (egyenesen a fazékba),
felöntöm húslevessel
és sóval, borssal, reszelt gyömbérrel puhára főzöm.
Ekkor ráengedem a botmixert, közben hozzáöntöm
a tejszínt és ha szükséges, még ízesítek rajta.
A fazekat a tűzre visszateszem (kis lángra) és
beledobom a kis rózsákra szétszedett brokkolit
-ezzel nem is igazán kell sokáig főzni, ezért amikor
a leves újra felfő, el is zárom a gázt, mert ennyi pont
elég a brokkolinak, hogy megpuhuljon a hőtől!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése