Oldalak

2015. február 16., hétfő

Burgonyakrémleves sültkrumpli feltéttel


Hozzávalók:
-10 nagyobb méretű krumplihoz
-2 nagy fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-olaj
-só
-őrölt bors
-életízesítő
-egy fél tv paprika
-egy darabka FÜSTÖLT CAYENNE

a feltéthez:
-fokhagyma granulátum
-őrölt bors
-szárított rozmaring
 A krumplikból -hámozás és mosás után- négyzetet "készítek";
abból, amik az oldalakból és a végekből lejönnek,
lesz a leves alapja, az bármilyen méretűre vágható,
botmixer lesz úgyis ráengedve. :)
Kevés olajon -sóval- puhára dinsztelem a kockára
vágott vörös- és fokhagymát, rádobom a paprikát
és a füstölt Cayenne-t (ezeket mixelés előtt kiszedem),
 
beleöntöm a "végeket" (kockára vágva),
felöntöm vízzel (bővebben lepje el) és puhára főzöm.
A botmixert beleengedem és teljesen simára dolgozom,
ekkor borsozok, ízesítek és el is zárom a gázt.
Amíg fő a krumpli, az egyben hagyott krumplikból
mini méretű -1x1 cm-es- kockákat vágok
(nem kell megijedni, nem olyan nagy munka :)
és a fűszerekkel megszórva, olajban kisütöm
(sózni csak akkor szabad, ha az olajból kikerült).
Az adag 4 főre elegendő.



1 megjegyzés:

  1. Hű, ezzel a füstölt Cayenne-vel csuda fincsi lehet, a krumpli egyébként is a gyengém! :)

    VálaszTörlés